QUI SOM I D'ON VENIM

Presentació

La Facultat de Filosofia s'adreça a estudiants que desitgen adquirir una àmplia cultura filosòfica i humanística i una formació profunda de la intel·ligència, tot atenent els problemes humans i filosòfics d'avui, així com les grans doctrines de tots els temps.

Els trets distintius de la Facultat

La Facultat de Filosofia té la voluntat de formar la capacitat i la competència de judici de manera lúcida i crítica, més encara que ensenyar els resultats d'un sistema acabat. També cultiva el desvetllament del pensament i de la reflexió, des de la seva identitat cristiana, i servint-se amb lucidesa del patrimoni filosòfic i humanístic.

Els cursos de la Facultat de Filosofia abasten totes les matèries de l'ensenyament clàssic de la filosofia i de les humanitats, i també el coneixement dels principals autors, a partir de la lectura directa i del comentari dels seus textos.

 

D'on venim

La Facultat de Filosofia és hereva d’una llarga tradició d’estudis filosòfics eclesiàstics a Catalunya, especialment de la Facultat de Filosofia Sant Francesc de Borja a Sant Cugat del Vallès i de la Facultat de Teologia de Catalunya.

 

Relacions Institucionals

La Facultat de Filosofia de Catalunya, pel fet d’estar integrada en l’Ateneu Universitari Sant Pacià, manté uns estrets lligams amb la Facultat de Teologia de Catalunya, així com amb la Facultat Antoni Gaudí i l'Institut de Litúrgia ad instar facultatis.

Pel servei que fan els seus professors, també té relacions amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès, l’Escola de Psicologia de la Fundació Vidal i Barraquer i la Fundació Joan Maragall.

La Facultat de Filosofia, en el marc de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, imparteix els estudis eclesiàstics de Batxillerat (Grau), Llicenciatura (Màster) i Doctorat, adaptats a les exigències del nou Espai Europeu i de la Constitució Apostòlica Veritatis Gaudium.